Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Édesburgonya rösti spenóttal . recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 2 főre
» A röstihez:
» 250 g tisztított édesburgonya (batáta)
» 40 g apró szemű zabpehely
» csipet
» chiliszósz
» 2-3 ek olívaolaj
» A spenóthoz:
» 1 ek vaj
» 150 g friss spenót
» só
» 1 gerezd fokhagyma
» 2 db tojás
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:


A batátát sajtreszelőn finomra reszeljük. A levét nem nyomkodjuk ki.
Sózzuk, és belekeverjük a chili szósz, valamint a lágy zabpelyhet is. Hagyjuk 15 percet állni, hogy a zabpehely magába szívja a batáta nedveit.
Ekkor egy serpenyőben hevítsünk fel másfél evőkanál olívaolajat, és ebbe tegyük a hat részre osztott burgonyát. A kezünkkel formázzunk a masszából korongokat. Először csak közepes hőfokon süssük a röstiket, hogy a batáta megpuhuljon belülről is. Majd kicsit emeljünk a hőfokon, úgy süssük pirosra minden oldalukat.
A spenótot mossuk meg, távolítsuk el a száras részeit. Ha bébi spenótunk van, azt elég megmosni.
Hevítsük fel a vajat, reszeljük rá a fokhagymát, enyhén sózzuk, és maximum 2 percig pároljuk.
Megjegyzés / tipp:

A tojásokat tükörtojásnak süssük ki.
Tálaláskor fejenként 3 röstit, a fele spenótot, és egy tükörtojást kínálunk.
0 komment 1 ember kedveli archangels-jophiel
2012.06.06 17:03
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
batátát sajtreszelőn, chili szósz, lágy zabpelyhet, zabpehely magába, batáta nedveit, serpenyőben hevítsünk, kezünkkel formázzunk, masszából korongokat, batáta megpuhuljon, spenótot mossuk, száras részeit, tojásokat tükörtojásnak, fele spenótot, tükörtojást kínálunk, tükörtojásnak, sajtreszelőn, belekeverjük, édesburgonya, Édesburgonya, serpenyőben, tükörtojást, megpuhuljon, olívaolajat, fokhagymát, nyomkodjuk, zabpelyhet, formázzunk, korongokat, chiliszósz, távolítsuk, tisztított, Tálaláskor, burgonyát, reszeljük, zabpehely, oldalukat, kezünkkel, masszából, fejenként, spenótunk, röstihez, apró szemű zabpehely, csipet, chiliszósz, olívaolaj, spenóthoz, friss spenót, gerezd fokhagyma,
Egyszerű meggytorta
0 komment 7 ember kedveli
Kenyérrudacskák !
0 komment 8 ember kedveli
Csokoládés szelet
0 komment 2 ember kedveli
Cukkini krémleves bazsalikommal
0 komment 1 ember kedveli
leveles tésztába csavart virsli vagy kolbász
0 komment 4 ember kedveli
Cukkinis-gombás lecsó...
0 komment 10 ember kedveli
Farizeus-kávékülönlegesség
0 komment 1 ember kedveli
Gesztenyés tekercs
0 komment 1 ember kedveli
Csirkemáj tejszínes gombamártással
3 komment 10 ember kedveli
Szőlőkrém leves
0 komment 2 ember kedveli
Rakott mákos tészta
0 komment 5 ember kedveli
Mustáros, gombás csirkemell
0 komment 2 ember kedveli
Virslis saláta
0 komment 1 ember kedveli
Darált húsos saslik
0 komment 3 ember kedveli
Rántott karfiol
0 komment 2 ember kedveli
Karamelles tejszínkrémes sütemény
0 komment 6 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.